Boekentips

Hieronder staan de klassieke werken van de Iyengar-yoga. Dit is de meest stevige en duurzame vorm van yoga die ik ken.

Yoga Dipika  

 

 

B. K. S. Iyengar wordt zowel in India als in het westen beschouwd als een van de belangrijkste yogaleraren. Zijn boek Yoga Dipika (vertaling van de Engelse uitgave: Light on yoga) is dan ook het meest complete boek dat ooit over hatha yoga is gepubliceerd.

Yoga: a Gem for Women  

 

 

Dit boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1983. Het is nu een klassiek boek over Yoga voor vrouwen geworden. Dit boek schenkt aandacht aan de belangrijke mijlpalen in het leven van een vrouw.

Yoga in Actie: Introductiecursus  

 

 

Een Nederlandse vertaling van het Engelse lesprogramma voor beginners, dat is ontwikkeld op het Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute in Pune, India, en dat wereldwijd gebruikt wordt als basis voor lessen en zelf oefenen.

Light on the Yoga Sutra’s of Patanjali

 

Patanjali was die eerste die, 2000 jaar geleden, de oude wetenschap van de Yoga op een systematische wijze heeft geordend en vastgelegd in 196 korte, bondige uitspraken (Sutras).

Light on Yoga Sutras Of Patanjali is een unieke uitgave die een nieuwe vertaling, met het commentaar van Guruji bevat. Hij heeft de tekst verrijkt op basis van de rijkdom van eigen kennis en ervaring op dit gebied.